Günün İftar Menüsü:
- Domates Çorbası
- Soslu Tavuk Şiş Kebap
- Garnitürlü Pilav
- Şakşuka
- Salata
- Şekerpare
Soslu Tavuk Şiş Kebap İçin;
Gerekli Malzemeler:
- 1 adet orta boy tavuk
- Sos İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet kuru soğan
- 8 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- tuz,karabiber,pul biber,kekik
Yapılışı:
-Bütün tavuğun ciğerini çıkarıp, gerisi dediğimiz kısmı kesip atın. Tavuğu oyun kağıdı büyüklüğünde parçalara ayırın. (Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.)
-Diğer taraftan sosu hazırlamak için soğanları rendeleyin. Yoğurt ve sıvı yağı derin bir kaba aktarıp çatalla iyice çırpın. Üzerine rendelenmiş soğan, domates ve biber salçası ve baharatları ilave edip karıştırın.
-Tavuk parçalarını hazırladığınız sosa koyup, sosu tavuğun her tarafına yedirin. Sosun içindeki tavukları buz dolabında en az 2-3 saat hatta lezzetini arttırmak için bir gece de bekletebilirsiniz.
-Tavuk parçalarını şişe geçirip kömür ızgarasında çevirerek kızartın. Eğer şişiniz yoksa tavukları teflon tavada yağsız vaziyette pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hazırlayan: Selin CİVELEK
Günün İftar Menüsü (15.07.2013)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder