2.Gün İftar Menüsü: (10.07.2013)
- Yayla Çorbası
- Pastırmalı Tavuk Dolması*
- Bulgur Pilavı
- Çoban Salata
- Zentinyağlı Enginar
- Supangle
Pastırmalı Tavuk Dolması
Gereklı malzemeler:
- 6 adet tavuk goğüsu
- 12, 16 dilim pastırma
- 2 adet domates rendesi
- 1 fincan kaşar peyniri rendesi
- 1 çorba kaşıgı tatlı hardal
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- tuz , karabiber
- 6 adet kürdan
Yapılışı;
- Tavuk goğüslerini yarım santimden az olacak şekilde inceltin. Tuz, karabıber ve hardalı tavukların üzerlerine sürün.
- Bir tavuğun ucuna 2 adet pastırma yerleştirerek sigara böreği gibi sarın. Sonra 1 kurdanı tavuğun ortasına batırarak açılmasını önleyin.
-Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve tavukları ruloları çevirerek hafifce kızartın. Bir fırın kabına kızaran tavukları alın.
-Tavadaki kızartma yağının içine rendelenmiş domateslerı ekleyin ve bu sosu tavukların uzerine gezdirin.
-En sonunda kaşar peynirini de serpiştirerek 175 derece ısıtılmış fırında, peynirler eriyene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
-Fırından çıkarıp biraz ılımaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırlayan: Selin Civelek
Günün İftar Menüsü (10.07.2013)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder