9 Temmuz 2013 Salı

Günün İftar Menüsü (10.07.2013)

2.Gün İftar Menüsü: (10.07.2013)


  • Yayla Çorbası

  • Pastırmalı Tavuk Dolması*

  • Bulgur Pilavı

  • Çoban Salata

  • Zentinyağlı Enginar

  • Supangle

Pastırmalı Tavuk Dolması


Gereklı malzemeler:


  • 6 adet tavuk goğüsu

  • 12, 16 dilim pastırma

  • 2 adet domates rendesi

  • 1 fincan kaşar peyniri rendesi

  • 1 çorba kaşıgı tatlı hardal

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

  • tuz , karabiber

  • 6 adet kürdan

Yapılışı;


- Tavuk goğüslerini yarım santimden az olacak şekilde inceltin. Tuz, karabıber ve hardalı tavukların üzerlerine sürün.

- Bir tavuğun ucuna 2 adet pastırma yerleştirerek sigara böreği gibi sarın. Sonra 1 kurdanı tavuğun ortasına batırarak açılmasını önleyin.

-Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve tavukları ruloları çevirerek hafifce kızartın. Bir fırın kabına kızaran tavukları alın.

-Tavadaki kızartma yağının içine rendelenmiş domateslerı ekleyin ve bu sosu tavukların uzerine gezdirin.

-En sonunda kaşar peynirini de serpiştirerek 175 derece ısıtılmış fırında, peynirler eriyene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

-Fırından çıkarıp biraz ılımaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


 


Hazırlayan: Selin Civelek



Günün İftar Menüsü (10.07.2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder