3. Gün İftar Menüsü (11.07.2013)
Menü:
- Kremalı Mantar Çorba
- Yoğurtlu, Domates Soslu Yufkalı Köfte
- Kuskus Makarna
- Yeşil Salata
- Lokma Tatlısı
-Yogurtlu, Domates Soslu Yufkalı Kofte-
Gereklı malzemeler;
- 2 Yufka
- Ayçiçek yağı
Köfte İçin ;
- Yarım kg az yağlı kıyma
- 1 rendelenmiş sogan
- 2 diş ezilmişsarımsak
- 6,7 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- Kimyon, kekik, pul biber
Yoğurtlu Domates Sos için ;
- 1 Su bardagı su
- 1 Et bulyon
- 1 Çay bardağı domates püresi
Üzeri İçin:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı;
-Köfte malzemesini derin bi kabın içine alıp iyice yoğurun. Üzerini streç filmle örtüp buzdolabında dinlendirin.
-Yufkaların ikisini 8 üçgene bölün. Ücgenlerden biraz daha küçük olacak şekilde köfteler hazırlayın. Yufkanın kenarına köfteleri yerleştirip sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
-Sos için su , bulyon ve domates püresini tencereye alıp pişirin. Orta ateşte 5 dakika pisirdikten sonra ocaktan alın.
-Pişen yufkalı köfteleri servis tabağına alın. Üzerine domatesli sosu gezdirin. Çırpılmıs yoğurdu da üzerine gezdirdikten sonra kızdırdığınız pul biberli tereyağını ekleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırlayan: Selin Civelek
Günün İftar Menüsü (11.07.2013)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder