8 Temmuz 2013 Pazartesi

Günün İftar Menüsü (09.07.2013)

1. Gün ( 9 Temmuz Salı)


*Mercımek Çorbası

*Hünkar Beğendi

*Pirinç Pilavı

*Taze fasulye

*Cacık

*Güllaç


Hünkar Beğendi Tarifi:


Gerekli malzemeler:


-Yarım kilo kuşbası et (kuzu veya dana)

-1 adet sogan

-2 domates veya 1 kaşık salça

-1 kilo patlıcan

-5 kaşık Tereyağı

-4 fincan sut

-1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri

-un, tuz,su


Beğendi Hazılanışı:


-Öncelikle bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin kuşbaşı etleri atın ve kavurun,

-Soğanları doğrayıp etin içine katın domates veya salçayı ve tuzu koyun. Su ekleyerek et yumuşayana kadar pişirin.

-Patlıcanları ocakta ya da fırında kozleyın. Kabuklarını soyup küçük parcalar halinde doğrayın,

-Bir tencerede yağ ve unu kavurun, un sararmaya başlayınca içine patlıcanları koyun. Patlıcanı ezerek karıştırın.

-İçine sütü ve tuzu ekleyıp hızlıca karıstırmaya devam edın. Son olarak kaşar peynirini katarak bır kez daha karıştırın.

-Servis tabagına once begendıyı uzerıne etlerını koyarak sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


 


Hazırlayan: Selin CİVELEK



Günün İftar Menüsü (09.07.2013)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder