1. Gün ( 9 Temmuz Salı)
*Mercımek Çorbası
*Hünkar Beğendi
*Pirinç Pilavı
*Taze fasulye
*Cacık
*Güllaç
Hünkar Beğendi Tarifi:
Gerekli malzemeler:
-Yarım kilo kuşbası et (kuzu veya dana)
-1 adet sogan
-2 domates veya 1 kaşık salça
-1 kilo patlıcan
-5 kaşık Tereyağı
-4 fincan sut
-1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
-un, tuz,su
Beğendi Hazılanışı:
-Öncelikle bir tencerede 2 kaşık tereyağını eritin kuşbaşı etleri atın ve kavurun,
-Soğanları doğrayıp etin içine katın domates veya salçayı ve tuzu koyun. Su ekleyerek et yumuşayana kadar pişirin.
-Patlıcanları ocakta ya da fırında kozleyın. Kabuklarını soyup küçük parcalar halinde doğrayın,
-Bir tencerede yağ ve unu kavurun, un sararmaya başlayınca içine patlıcanları koyun. Patlıcanı ezerek karıştırın.
-İçine sütü ve tuzu ekleyıp hızlıca karıstırmaya devam edın. Son olarak kaşar peynirini katarak bır kez daha karıştırın.
-Servis tabagına once begendıyı uzerıne etlerını koyarak sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hazırlayan: Selin CİVELEK
Günün İftar Menüsü (09.07.2013)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder